Priprava
-
1.
Piščanca potresite z žlico Vegete mediteranske začimbe mix in ga položite v pekač za pečenje.
-
2.
Preko piščanca prelijte mešanico oljčnega olja, vina in sesekljanega česna.
-
3.
Pecite na 200°C približno 30 minut. Na polovici pečenja piščanca obrnite.
-
4.
Češnjev paradižnik in narezane gobe položite okrog piščančjih beder. Posolite in popoprajte.
-
5.
Pecite še 20 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča in piščanec ne dobi zlate barve.
-
6.
V pekač s piščancem vlijte sladko smetano in rahlo pomešajte.
-
7.
Na kratko vrnite v pečico, vzemite iz pekača in posujte z drobnjakom.
Serviranje
Postrezite s popečenim kruhom.
Nasvet
V kolikor vam ne odgovarja vino, lahko piščanca prelijete z 1-2 žlicami limonovega soka.