Priprava
-
1.
Jabolka narežite na tanke rezine in jih prelijte z limoninim sokom ter dobro premešajte.
-
2.
Listnato testo razprite v obliki pravokotnika, tako da gre daljša stran od leve proti desni.
-
3.
Sredino testa namažite z marmelado od zgornjega roba proti spodnjemu, na marmelado položite jabolka. Posujte s cimetom.
-
4.
Testo, ki ostane na straneh, z nožem za rezanje pice ali navadnim nožem narežite na trakove debeline približno 1,5 cm pod kotom približno 25–30°. Začnite rezati od roba proti nadevu.
-
5.
Nadev prekrijte tako, da najprej prepognete konca testa in nato izmenično zlagate nasprotne si trakove testa enega po enega. Ko nadev popolnoma prekrijete, površino testa namažite z razžvrkljanim jajcem in posujte z mandlji v lističih.
-
6.
Pecite 20–25 minut v predhodno ogreti pečici na 200 °C.