Priprava
-
1.
Piščančje meso v ponvi popecite na maslu z vseh strani in dobro ohladite.
-
2.
Zeleno očistite, dobro operite, obrišite in narežite na tanke plošče. Plošče še narežite na rezance. To isto naredite z jabolki. Ohlajeno piščančje meso tudi narežite na trakove.
-
3.
Vse sestavine dajte v skledo, posujte z Vegeto, pokaplajte z limonivim sokom in narahlo pomešajte. Orehe grobo nasekljajte.
-
4.
Majonezo, smetano in sladkor zmešajte in prelijte solato, vse še enkrat na rahlo pomešajte, razdelite v steklene skodelice in potresite z orehi.
-
5.
Solato za kratek čas postavite v hladilnik.
Serviranje
Solato postrezite s popečenim belim kruhom.
Nasvet
Za to jed vzamemo gojeno zeleno. Ta je večja in bležjega okusa. Po želji lahko zeleno napol skuhate.
Majhna skrivnost
Pečeno piščančje meso naglo ohladite, da bi ga lahko kasneje lažje narezali na rezance.