Vratovina z žara

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 30 min

Hitro in preprosto pripravljena vratovina na žaru z marinado za žar ter pivom odlično tekne s pečeno zelenjavo na priljubljenem pikniku.

Sestavine

  • 1 kg na približno 2 cm debele rezine narezane vratovine
  • 1 Vegeta Grill za vratovino (30 g)
  • 200 ml temnega piva
  • 30 ml olja

Priprava

  1. 1.
    Vratovino posujte z Vegeto Grill in pustite stati približno 30 minut.
  2. 2.
    Nato jo specite na segretem žaru na počasnem ognju. Občasno jo obrnite in prilijte pivo, da dobi lepo barvo.
  3. 3.
    Pečeno vratovino odstranite z žara, narežite na koščke, prelijte z oljem in do postrežbe pustite pokrito, da se okusi lepo prepojijo.

Serviranje

Kot prilogo postrezite pečeno zelenjavo z žara.

Nasvet

Na žar pod meso dajte 1–2 vejici rožmarina, da meso dobi še bogatejšo aromo. Prav tako je zelo pomembno, da ga pred pečenjem zarežete ob robu, da se med pečenjem ne skrči.