Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov

Nastavitve

Vratovina z žara s toplo krompirjevo solato

  • 21.05.2015
  • Enostavno
  • 5
  • 60 min

Meso in krompir sta klasični jedi, vendar je priprava mesa z Vegeta marinado zagotovilo za okus, ki ga pričakujemo.

Sestavine

  • 1 kg vratovine
  • 1 Vegeta univerzalna marinada
  • 800 g mladega krompirja
  • 2 večji mladi čebuli
  • 30 g masla
  • poper
  • sol
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 3 stroki česna
  • 4 žlice olja

Priprava

  1. 1.
    Vratino prelijte z Vegeta marinado in nasekljanim česnom. Za boljši okus meso za vsaj 30 minut postavite v hladilnik.
  2. 2.
    Nato meso pecite na žaru približno 10 minut na vsaki strani, da se lepo zapeče in na sredini ostane sočno.
  3. 3.

    Krompirjeva solata:

  4. 4.
    Krompir kuhajte v osoljeni vodi dokler se ne omehča. Nato ga še vročega narežite na rezine, dodajte maslo, sesekljano mlado čebulo in česen ter vse dobro premešajte. Na koncu dodajte malo olja, posolite in popoprajte ter okrasite s sesekljanim peteršiljem.