Vratovina z žara in metuljčki z zeljem

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 4
  • 60 min

Pečeno vratovino, pripravljeno z marinado s česnom, postrezite s kuhanimi testeninami, ki ste jih dušili skupaj s svežim zeljem, in uživajte v nekoliko sladki prilogi.

Sestavine

  • 800 g vratovine
  • 1 Vegeta marinada s česnom
  • 2 žlici olja
  • Za prilogo:
  • 200 g testenin (metuljčki)
  • 250 g svežega zelja
  • sol
  • poper
  • pol žličke sladkorja
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 žlici olja

Priprava

  1. 1.
    Vratovino prelijte z Vegeta marinado in pustite 30 minut, da se marinira. Za boljši okus jo lahko v marinadi pustite tudi dalj časa.
  2. 2.
    Nato jo na segretem žaru na vsaki strani pecite 10–12 minut.
  3. 3.
    Za prilogo nasekljajte čebulo in jo na vročem olju v ponvi pražite, da se zmehča. Nato dodajte sladkor in sveže zelje ter vse skupaj približno 10 minut dušite na majhnem ognju. Medtem v vreli slani vodi skuhajte testenine. Kuhajte jih vsaj 2–3 minute manj, kot piše na embalaži. Zelju prilijte 100 ml vode in počakajte, da izpari.
  4. 4.
    Na koncu zelju dodajte testenine, vse skupaj premešajte in začinite.

Nasvet

NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Vratovina je prepletena z maščobo, zato je ena boljših vrst mesa za žar, saj še več ur po pečenju ostane sočna in mehka.