Vratovina s sezonsko zelenjavo

  • 21.05.2015
  • Enostavno
  • 4
  • 20 min

Preprosto pripravljeno meso z Vegeta marinado bo popestrilo prijetno druženje v naravi ob dišečem žaru.

Sestavine

  • 800 g vratovine brez kosti
  • 1 Vegeta marinada s pivom
  • Vegeta
  • 500 g sezonske zelenjave
  • 4 žlice olja

Priprava

  1. 1.
    Vratovino prelijte z Vegeta marinado in postavite za 30 minut ali čez noč v hladilnik.
  2. 2.
    Nato jo na segretem žaru na vsaki strani pecite 7–9 minut.
  3. 3.
    Sezonsko zelenjavo (bučke, jajčevce, paradižnik, papriko ipd.) narežite na rezine, posujte z Vegeto in dodajte malo olja. Dobro premešajte in pecite na žaru, da zelenjava dobi lepo barvo.
  4. 4.
    Jed lahko pripravite tudi z brstičnim ohrovtom, pečenim na žaru. Najprej ga približno 10 minut kuhajte v vreli vodi, nato ga odcedite, ohladite, prerežite na pol, začinite in popecite na žaru.