Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov

Nastavitve

Vegetarijanski zrezki v marinadi

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 20 min

Sejtan v okusni marinadi s pivom pripravite na originalen način s priljubljeno omako in solato po želji.

Sestavine

  • 8 zrezkov iz sejtana (debeline približno 1 cm)
  • 1 marinada s pivom Vegeta Grill (100 g)
  • 50 ml oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 150 ml kisle smetane
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • sol
  • pisani poper Podravka
  • blagi ajvar Podravka

Priprava

  1. 1.
    Zrezke prelijte z marinado in pustite počivati 30–40 minut.
  2. 2.
    Marinirane zrezke popecite na namaščenem žaru na srednje močnem ognju, in sicer nekaj minut na vsaki strani, pri tem pa jih premažite s preostalo marinado.
  3. 3.
    Česen stisnite, dodajte tri žlice oljčnega olja, kislo smetano, majonezo, ingver, malo soli in dobro premešajte ter posujte z mletim pisanim poprom.

Serviranje

Pečene zrezke postrezite z blagim ajvarjem ali jih prelijte s pripravljeno omako in solato po želji.

Nasvet

Sejtan je dietno živilo, ki ima velik delež beljakovin, nizko vsebnost maščob in ne vsebuje holesterola. Kot pomemben vir železa, vitamina C, tiamina, riboflavina in niacina je odličen nadomestek za meso.