Priprava
-
1.
Koruzno moko, pšenično moko in sol zmešajte, dodajte vodo in zamesite gladko testo.
-
2.
Razdelite ga na 16 kroglic, pokrijte z alu-folijo in pustite stati okoli 15 minut.
-
3.
Na vročem olju popecite meso narezano na kocke, dodajte narezano chilli in svežo papriko, potresite z Vegeto in na kratko popražite.
-
4.
Dodajte kuhan fižol in sladko koruzo, na koncu pa vmešajte še pasiran paradižnik in kratko prekuhajte.
-
5.
Pripravljene hlebčke za tortilje na pomokani deski tanko razvaljajte do premera 20 cm in pokrijte z alu-folijo.
-
6.
Pecite jih v segreti ponvi brez maščobe na vsaki strani po 15 – 30 sekund.
Serviranje
Na vroče tortilje dajte še vroč pripravljen nadev, prepognite in postrezite.
Nasvet
Nadevane tortilje lahko prelijete s paradižnikovo omako, potresete s parmezanom in na kratko zapečete v pečici.