Priprava
-
1.
Svinjsko meso narežite na kocke.
-
2.
V bolj globoko, široko posodo vlijte olje in vodo ter pogrejte na srednje močnem ognju, da bo olje vroče.
-
3.
Dodajte svinjsko meso, posujte z žlico Vegete in na zmernem ognju dušite pokrito okrog 1 ure.
-
4.
Med tem pripravite mamaligo (polento).
-
5.
V posoljeno, zavreto mleko dodajte maslo in koruzni zdrob.
-
6.
Kuhajte okrog 10 minut na zmernem ognju ob stalnem mešanju.
-
7.
Ko je meso skoraj mehko dodajte na drobno sesekljano čebulo, na kocke narezano papriko, rdečo in zeleno, ter stisnjen česen.
-
8.
Malo dušite in dodajte sesekljan paradižnik. Popoprajte in dušite še približno 10 minut.
Serviranje
Pripravljeno meso postrezite s pripravljeno mamaligo in z naribanim trdim ovčjim sirom.
Majhna skrivnost
Polento kuhajte v mleku, da bo bolj kremasta.
Kuhano polento dajte v namaščeno posodo.