Svinjski kotleti s pečenim fižolom

  • 07.10.2004
  • Srednje
  • 4
  • 50 min

Enostaven recept za malce “močnejše” kosilo za hladne dni… – za hitrejšo pripravo jedi uporabite Podravkin kuhani fižol.

Sestavine

  • 4 svinjske kotlete
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja
  • Za prilogo:
  • 3 žlice olja
  • 2 glavici čebule
  • 1 konzerva rjavega fižola Podravka
  • 2 žlički Vegete

Priprava

  1. 1.
    Svinjske kotlete rahlo potolcite s kladivom za meso, posolite, popoprajte in na vročem olju pecite z obeh strani, dokler ne dobijo rumene barve.
  2. 2.
    Fižol odcedite in sperite pod tekočo vodo. Čebulo na drobno nasekljajte in popecite na olju, dodajte odcejeni fižol, posujte z Vegeto in v ponvi dobro zapečite.

Serviranje

K pečenim svinjskim kotletom postrezite pečeni fižol in zeleno solato.

Nasvet

Pečeni fižol lahko posujete z rdečo mleto papriko in peteršiljem.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 380 / 1.588 - -
Maščobe g 22,39 - -
Ogljikovi hidrati g 17,94 - -
Vlaknine g 4,63 - -
Beljakovine g 26,26 - -
Natrij g 3,08 0 0
Vitamin A μg 157,81 4 3
Vitamin D μg 11,76 6 6
Vitamin E mg 13,79 63 63
Vitamin C mg 12,88 17 14
Kalij mg 724,50 20 20
Fosfor mg 291,16 36 36
Magnezij mg 61,57 21 15

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)