Priprava
-
1.
Svinjsko ribico narežite na debelejše zrezke, prelijte z marinado in pustite stati vsaj 30 minut na hladnem, da se okusi dobro prepojijo.
-
2.
Vino, kis in sladkor zavrite in kuhajte približno 10 minut.
-
3.
Paradižnik prerežite na pol in dajte v globljo ponev ali skodelico. Dodajte vino, cel strok česna, solite in kuhajte, da tekočina izhlapi.
-
4.
Svinjsko ribico popecite na dobro segretem žaru.
-
5.
Kruh popecite, natrite s česnom in pokapajte z oljčnim oljem.
Serviranje
Na vsako rezino popečenega aromatičnega kruha položite košček svinjske ribice, prelijte s paradižnikovo omako in postrezite s solato iz rukole.
Nasvet
Preden boste meso spekli, naj približno 30 minut počiva pri sobni temperaturi. S tem si boste zagotovili enakomerno pečen kos mesa. Če boste uporabili meso neposredno iz hladilnika, bo z zunanje strani prej pečeno, znotraj pa bo ostalo surovo. Zaradi tega ga morate tudi dlje časa peči in se lahko zažge, to pa ni niti zdravo niti okusno.