Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Nastavitve

Svinjska ribica s toplo solato z beluši

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 3
  • 45 min

Svinjsko ribico z beluši pripravite v pikantni marinadi in prelijte z omako iz gorčice Rustica ter zasenčite vse svoje dosedanje jedi z žara.

Sestavine

  • 600 g svinjske ribice
  • 1 Vegeta mediteranska marinada
  • 400 g belušev
  • 1 trdo kuhano jajce
  • 4 žlice olja
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 2 žlici gorčice
  • sol
  • poper

Priprava

  1. 1.
    Ribico očistite, narežite in prelijte z Vegeta marinado. Za boljši okus jo v marinadi pustite najmanj 30 minut. Meso na srednje močnem ognju na žaru pecite približno 5–7 minut na vsaki strani, da na sredini ostane mehko in sočno.
  2. 2.
    Beluše očistite in skuhajte v vreli vodi, da se zmehčajo. Nato jih odcedite in pustite, da se ohladijo.
  3. 3.
    Za omako pretlačite eno trdo kuhano jajce, dodajte olje, kis in gorčico. Na koncu začinite s soljo in poprom ter omako prelijte po beluših.