Svinjska potrebušina z zapečenimi mlinci

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 5

Pripravite meso s hrustljavo skorjo in sočno sredico, kot prilogo pa postrezite nepremagljive mlince.

Sestavine

  • 1 kg svinjske potrebušine
  • 1 Vegeta marinada s česnom
  • 1 žlica svinjske masti
  • 200 g mlincev
  • sol
  • poper

Priprava

  1. 1.
    Meso prelijte z Vegeta marinado in pustite 30 minut, da se marinira. Nato ga pecite na žaru na majhnem ognju, da dobi hrustljavo skorjo. Med peko ga večkrat obrnite.
  2. 2.
    Mlince prelijte z vrelo vodo in pustite nekaj minut, da nabreknejo. Nato jih odcedite in popecite v ponvi, v kateri ste prej stopili mast. Začinite jih s soljo in poprom.

Nasvet

NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Pri tej vrsti mesa je pomembno, da se maščoba dobro speče, da meso dobi hrustljavo skorjo in sočno sredico.