Priprava
-
1.
Vino razredčite z 200-300 ml vode in zavrite. Dodajte lovorjev list, klinčke, borovnice, grobo narezan česen in Vegeto.
-
2.
Marinado kuhajte na zmernem ognju deset minut, ohladite in nato z njo prelijte pripravljene zrezke. Pustite jih naj se marinirajo na hladnem mestu približno 3 ure.
-
3.
Po mariniranju zrezke z vseh strani popecite na segretem olju. Dodajte narezano suho slanino, nasekljano čebulo, korenje in koren peteršilja narezan na koleščke ter zeleno narezano na ploščke. Zrezke zalijte z mešanico vina v kateri so se marinirali in dušite v na pol pokriti posodi približno 30 minut.
-
4.
Nato dodajte slivov pekmez, ki ste ga razredčili z 2-3 žlice vode, pasiran paradižnik in ostanek marinade skupaj z začimbami. Nadaljujte z dušenjem na zmernem ognju približno 40 minut, dokler se meso ne zmehča.
-
5.
Pred koncem kuhanja vmešajte škrobno moko, raztopljeno v malo vode in na kratko pokuhajte.
Serviranje
Srnine zrezke postrezite s polento.
Nasvet
Namesto pekmeza lahko uporabite približno 50 g suhih sliv brez koščic.
Opomba
To jed lahko tudi zamrznete
Zamrzovanje: Zrezke skupaj z omako dajte v primerno embalažo in zamrznite.
Odmrzovanje: Čez noč pustite zrezke v hladilniku, nato jih v posodi z malo vode počasi dušite.
Trajanje: 30 do 60 dni.