Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Nastavitve

Srnin file v solati

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 30 min

Srnino s prelivom iz limonovega soka, gorčice in posebej izbranih začimb postrezite s špinačo ter zlatim delišesom in uživajte v priljubljeni solati.

Sestavine

  • 500 g srninega fileja (300 g)
  • 1 žlica Vegete Grill Classic (30 g)
  • 40 ml oljčnega olja
  • 300 g listov mlade špinače
  • 250 g jabolk (zlati delišes)
  • Za preliv:
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 žlička gorčice estragon Podravka
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • ¼ žličke čilija Podravka
  • ½ žličke posušenega timijana Podravka
  • ½ žličke posušene bazilike Podravka
  • sol
  • črni poper Podravka

Priprava

  1. 1.
    Srnin file očistite, umijte in osušite s papirnato brisačo.
  2. 2.
    Dodajte žlico vegete in oljčno olje ter pustite počivati približno 30 minut.
  3. 3.
    Nato fileje v segreti ponvi za žar popecite z vseh strani, da dobijo lepo barvo. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.
  4. 4.
    Zmešajte limonov sok, gorčico, timijan, baziliko, oljčno olje, sol in poper.
  5. 5.
    V posodo dajte očiščeno in umito špinačo, na tanke rezine narezana jabolka in na majhne koščke narezane pečene fileje, prelijte s pripravljeno mešanico ter vse skupaj dobro premešajte.

Serviranje

Gotovo jed takoj postrezite.

Nasvet

Namesto srnine lahko uporabite junetino. Divjačina ima svojevrsten vonj, zato svetujemo, da jo marinirate. Poleg tega da meso deloma izgubi intenziven vonj, ga marinada tudi zmehča. Srnina vsebuje vse vitamine v optimalnih količinah, prav tako pa ima tudi razmeroma visoko vsebnost železa (3,0 mg/100 g). Pusta srnina vsebuje beljakovine (21 %) in maščobe (4 %), energijska vrednost pa je 120 kcal/100 g.