Priprava
-
1.
Inčune dajte v malo posodo, prelite jih z mlekom tako da so prekriti in naj stojijo 10 minut, da se odstrani slan okus. Dobro jih osušite in na drobno narežite.
-
2.
V ponvi segrejte olje. Dodajte sesekljano čebulo, papriko in jajčevce narezane na kocke in popecite na močnem ognju do mehkega.
-
3.
Dodajte česen in 1 žlico Vegete in dušite na zmernem ognju še 10 minut.
-
4.
V dosti slanega kropa skuhajte špagete.
-
5.
Omaki dodajte inčune, olive, kapre in sesekljan paradižnik in kuhajte nepokrito še 5 minut.
-
6.
Dodajte ravnokar skuhane testenine in naj se še kratko kuhajo.
Serviranje
Špagete sicilijana poškropite s hladnim oljčnim oljem, posujte z listi bazilike in postrežite.
Majhna skrivnost
Testenine dajte takoj iz lonca v omako. Na ta način boste skupaj s testeninami dodali tudi malo škroba, ki bo še zgostil omako.