Priprava
-
1.
Lignje narežite na kolobarje in dajte kuhati v 600 ml vrele vode, ki ji dodate 1 žlico Vegete. Lignje kuhajte okrog 10 minut.
-
2.
Papriko očistite, narežite na trakove in kratko popecite v ponvi na segretem oljčnem olju.
-
3.
Papriko preložite v drugo posodo in na istem olju kratko popecite bučke, narezane na kolobarje ter jih dodajte papriki.
-
4.
Kuhane lignje z malo tekočine od kuhanja pomešajte z bučkami in paprikami ter pustite, da se malo ohladijo.
-
5.
Medtem ko se hladijo, pripravite solatni preliv, tako da pomešate oljčno olje, limonov sok, beli kis in malo svežega mletega popra.
Serviranje
Postrezite tako, da na krožnik najprej daste rukolo, na njo pripravljene lignje z zelenjavo, nato prelijete s solatnim prelivom.
Majhna skrivnost
To solato lahko hranite v hladilniku tudi nekaj dni. Edino pomembno je, da je v marinadi.