Priprava
-
1.
Mesu dodajte drobno narezano čebulo in marinado ter vse skupaj dobro premešajte. Zmes pustite počivati približno 30 minut. Nato oblikujte štiri debelejše pleskavice.
-
2.
Bombete prerežite in popecite v večji ponvi brez maščobe. Dajte jih na stran in ponev obrišite s papirnato brisačko. Nato v ponvi do zlate barve prepražite narezano slanino.
-
3.
V ponev vlijte dve žlici olja, počakajte, da se segreje, nato pa specite pleskavice. Meso vzemite iz ponve, prilijte preostalo olje in specite jajca na oko.
-
4.
Spodnji del bombete premažite z majonezo ali blagim ajvarjem. Na omako položite pečeno slanino, pleskavico, rezino sira in jajce na oko.
Serviranje
Prekrijte z zgornjim delom bombete in takoj postrezite.
Nasvet
Pri pripravi mesa za hamburgerje je pomembno, da meso zelo previdno premešate in hitro oblikujete. Pleskavice prav tako naj ne bodo pretanke, ker ne bodo sočne. Če imate raje mešano meso, lahko dodate do 1/4 svinjine.