Priprava
-
1.
Moki dodajte ohlajeno maslo, narezano na lističe, posolite in mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite enakomerne zrnate strukture.
-
2.
Dodajte skuto in z rokami zamesite gladko testo. Oblikujte ga v kroglo, pokrijte s prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.
-
3.
Za nadev skuhajte 3 jajca, ohladite jih pod hladno vodo in olupite.
-
4.
Testo razvaljajte na pomokani podlogi v krogu približno 40 cm in ga dajte na pekač, obložen s papirjem za peko.
-
5.
Po sredini testa, do 5–6 cm od roba, v krogu razporedite sir, narezan na rezine.
-
6.
V posodo dajte mlado čebulo, narezano na obročke, grobo sesekljano trdo kuhano jajce, na kocke narezan svinjski vrat, rikoto in dobro premešajte.
-
7.
Zmes razporedite enakomerno po siru, nenadevane robove testa pa prepognite proti sredini in jih na več mestih nežno stisnite, tako da dobite videz valovite pahljače.
-
8.
Testo mora imeti na sredini večjo odprtino. V to odprtino vlijte sladko smetano, v kateri ste razžvrkljali jajce in Vegeto. Postavite v pečico in pecite približno 40–45 minut na 180°C.
-
9.
Grah odcedite, operite in ga dajte v manjšo segreto posodo na stopljeno maslo. Dodajte sladko smetano in na zmernem ognju segrevajte nekaj minut. Odstranite z ognja in ga s paličnim mešalnikom dobro zmešajte v gladek pire.