Salsa dalmatina

  • 05.08.2013
  • Enostavno
  • 4
  • 20 min

Paradižnik je osnovno živilo sredozemske kuhinje, v kombinaciji s testeninami in tunino v tej jedi pa poudari morske arome na vaši mizi.

Sestavine

  • 300 g testenin Podravka (fusili)
  • 2 pločevinki filetov tunine v olivnem olju Eva (2 X 115 g)
  • 1 kozarček blage salse (410 g)
  • 40 g naribanega parmezana
  • 1 žlica nasekljane bazilike

Priprava

  1. 1.
    Testenine stresite v večjo količino soljene vrele vode, skuhajte al dente in odcedite.
  2. 2.
    Salso segrejte, dodajte tunino in zavrite. Testenine prelijte s pripravljeno omako, posujte z baziliko in naribanim parmezanom ter postrezite.

Nasvet

Če želite pekočo različico, uporabite pekočo salso Podravka.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 289 / 1.208 - -
Maščobe g 11,25 - -
Ogljikovi hidrati g 21,51 - -
Vlaknine g 3,06 - -
Beljakovine g 25,34 - -
Natrij g 2,49 0 0
Vitamin A μg 1.181,29 30 24
Vitamin D μg 138,50 69 69
Niacin (viamin B3) mg 13,69 98 68
Pantenonska kislina mg 0,52 7 7
Kalij mg 558,87 15 15
Kalcij mg 195,75 20 20
Fosfor mg 290,29 36 36

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)