Priprava
-
1.
Suho sadje prelijte s toplo vodo, vmešajte limonov sladkor in pustite stati nekaj ur.
-
2.
Suhi kvas združite z 1 žlico sladkorja in toplo vodo ter pustite na toplem.
-
3.
Jajca, smetano, stopljeno maslo in olje dobro razmešajte.
-
4.
Moko pomešajte s sladkorjem in soljo ter dodajte tekočo zmes s smetano in vzhajan kvas.
-
5.
Zamesite gladko testo, položite ga v naoljeno posodo, jo pokrijte in pustite vzhajati (približno 1 uro), dokler se volumen ne podvoji.
-
6.
Testo na pomokani površini še enkrat pregnetite, razdelite na tri dele in vsak del razvaljajte tako, da bo velikosti 30 cm x 20 cm.
-
7.
Premažite z raztopljenim maslom, posujte z mešanico sladkorja, cimeta in rumovega sladkorja, nadevajte z mešanim suhim sadjem in zavijte.
-
8.
Vsak zavitek narežite na šest enakih delov in jih obrnjene kot rožice razporedite v model za peko (Ø 26 cm), ki ste ga predhodno obložili s papirjem za peko. Model pokrijte in pustite na toplem približno pol ure.
-
9.
Pecite 30–40 minut v pečici, ogreti na 190 °C.
-
10.
Pečen kolač premažite s preostalim maslom in pustite v modelu, da se malo ohladi, nato pa ga odstranite iz modela.