Priprava
-
1.
Na maslu na kratko popecite sesekljano čebulo, dodajte riž ter vse skupaj dušite še približno minuto. Dodajte žefran, vročo vodu, Vegeto mediteran in dušite približno 5 minut.
-
2.
Posudo z rižem umaknite z ognja, dodajte nariban parmezan, dobro odcejeno skuto in baziliko ter premešajte in ohladite. Pustite pokrito približno 2 uri.
-
3.
Zmešajte 50 g moke in jajce ter dodajte pripravljeno zmes in iz nje oblikujte kroglice. Povaljajte jih v preostalo moko in pražite v globokem olju približno 5 minut.
-
4.
Pražene kroglice pusite na vpijajočem papirju, da vpije odvečno maščobo.
Serviranje
Postrezite kot toplo predjed, prilogo ali glavno jed skupaj z zeleno solato.
Nasvet
Za to jed uporabite okroglozrnati riž.