Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing
Nastavitve

Ribji paprikaš

  • 22.04.2010
  • Srednje
  • 4
  • 60 min

Kolikor je kuharjev, toliko je tudi načinov priprave, a najbolj pomembne sestavine so kakovostne ribe in sladka paprika. Priporočamo šarana in Vegeta sladko papriko mix.

Sestavine

  • 800 g očiščenega krapa
  • 350 g paradižnikovih pelatov Podravka
  • 1 žlica Vegeta sladke paprike mix
  • 200 g čebule
  • 1 chilli paprika
  • 2 žlici olja
  • 100 ml belega vina
  • 1 žlica ostre moke

Priprava

  1. 1.
    Na olju prepražite sesekljano čebulo, dodajte paradižnikove pelate ter 100 ml vode in dušite 15 minut.
  2. 2.
    Nato dodajte Vegeta sladko papriko mix, chilli papriko, 700 ml vode in juho zavrite.
  3. 3.
    Dodajte na zrezke narezanega krapa in kuhajte na zmernem ognju približno 20 minut.
  4. 4.
    Pred koncem kuhanja dodajte vino in v vodi razpuščeno moko.
  5. 5.
    Paprikaš kuhajte še 5 minut.

Serviranje

Ribji paprikaš postrezite s širokimi rezanci.

Nasvet

Ribji paprikaš lahko pripravite tudi z drugimi vrstami rečnih rib.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 380 / 1.588 - -
Maščobe g 18,25 - -
Ogljikovi hidrati g 11,65 - -
Vlaknine g 2,25 - -
Beljakovine g 36,25 - -
Vitamin A μg 1.514,02 38 30
Vitamin D μg 80,01 40 40
Niacin (viamin B3) mg 12,11 86 61
Kalij mg 1.128,50 31 31
Kalcij mg 103,21 10 10
Fosfor mg 876,75 110 110
Magnezij mg 85,75 29 21

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)