Priprava
-
1.
Kozicam odstranite glave, repke pa pustite v lupini. V skledi zmešajte repke kozic, strt česen, sesekljano papriko, ki ste ji predhodno odstranili semena, limonov sok in sladkor.
-
2.
V večji ponvi segrejte malo olivnega olja, dodajte marinirane repke kozic in Vegeto Natur ter na rahlem ognju kuhajte 10–15 min oziroma dokler repki kozic ne porumenijo.
-
3.
V drugi ponvi na preostalem olju prepražite čebulo, dodajte blitvo, malce posolite in kuhajte približno 10 minut. Pripravljeno blitvo pomešajte z repki kozic, dodajte vino in sesekljani peteršilj, zavrite in malce pokuhajte (3–4 minute).
-
4.
Riž pripravite tako, da na olivnem olju najprej prepražite na grobo narezan česen, nato pa ga odstranite. Dodajte riž, ga na hitro prepražite, zatem pa ga zalijte z vrelo vodo ter začinite z Vegeto Natur, meto in nastrgano limonovo lupino. Kuhajte v napol pokriti posodi in na nizki temperaturi.
Serviranje
Pripravljene repke kozic postrezite s toplim rižem in naribanim sirom.
Nasvet
Riž bo bolj okusen, če ga zalijete s tekočino, v kateri ste kuhali preostale glave kozic.