Rebra na žaru s pečenim fižolom

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 4
  • 60 min

Hrustljava rebra, prelita z Vegeta marinado, postrezite s pečenim fižolom ter uživajte v preprosti in okusni jedi.

Sestavine

  • 1 kg svinjskih reber
  • 400 g rjavega fižola Podravka
  • 1 Vegeta univerzalna marinada
  • Vegeta sladka paprika
  • 50 g pancete
  • 1 čebula
  • sol
  • poper

Priprava

  1. 1.
    Rebra prelijte z Vegeta marinado in pustite 30 minut, da se marinirajo. Nato na žaru, ki ste ga premazali z oljem, rebra pecite približno 15–20 minut, da dobijo hrustljavo temno rjavo skorjo.
  2. 2.
    Grah odcedite. V ponvi prepražite panceto in čebulo, dodajte fižol, začinite s sladko papriko, poprom, soljo ter na hitro podušite. Prilijte 2 dl vode, premešajte in stresite v posodo za pečenje. Pecite približno 15 minut na 190 °C.

Nasvet

NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Rebra narežite, preden jih premažete z marinado, saj jih boste lažje spekli. Med peko na žaru jih lahko premažete s pivom, da bo meso še bolj sočno in okusno. Rebra bodo okusnejša, če jih boste pustili v marinadi čez noč.