Ražnjiči s skušo

  • 15.06.2015
  • Srednje
  • 4
  • 30 min

Skuša, zavita v rezine bučk, je ustvarjalna jed, katere neobičajen okus spremlja omaka iz konjaka.

Sestavine

  • 5 pločevink Eva skuše v rastlinskem olju (5 × 115 g)
  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 limona
  • 200 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol
  • Mleti črni poper
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica kaper (10 g)
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (390 g)
  • 50 ml konjaka
  • 200 ml belega vina
  • 100 g zelenih oliv, polnjenih z nadevom iz paprike
  • 1 šopek peteršilja
  • 10 g sladkorja
  • 600 g krompirja

Priprava

  1. 1.
    Bučke po dolžini narežite na tanke rezine, jih začinite s soljo in poprom ter pokapajte z limoninim sokom. Na rezine položite po eno skušo, jih zavijte ter nabodite na ražnjiče. Na vsak ražnjič nabodite 5 ali 6 rolic.
  2. 2.
    Ražnjiče na hitro popecite na segretem oljčnem olju. Ko so gotovi, jih dajte na toplo, iz ponve pa odlijte odvečno maščobo.
  3. 3.
    V ponev stresite na drobno nasekljan česen, kapre in narezane polnjene olive. Na kratko popražite, zalijte s konjakom in prižgite, dolijte vino ter pustite, da povre. Dodajte narezan paradižnik, sol in poper ter po potrebi malo sladkorja

Serviranje

Omako postrezite h kuhanemu krompirju.

Nasvet

Če ražnjiče pečete na žar ponvi, je treba maščobo, ki se je nabrala v njej, preliti v drugo ponev ter na tej maščobi pripraviti omako, saj boste tako ohranili vse okuse iz ražnjičev.