Priprava
-
1.
Bučke po dolžini narežite na tanke rezine, jih začinite s soljo in poprom ter pokapajte z limoninim sokom. Na rezine položite po eno skušo, jih zavijte ter nabodite na ražnjiče. Na vsak ražnjič nabodite 5 ali 6 rolic.
-
2.
Ražnjiče na hitro popecite na segretem oljčnem olju. Ko so gotovi, jih dajte na toplo, iz ponve pa odlijte odvečno maščobo.
-
3.
V ponev stresite na drobno nasekljan česen, kapre in narezane polnjene olive. Na kratko popražite, zalijte s konjakom in prižgite, dolijte vino ter pustite, da povre. Dodajte narezan paradižnik, sol in poper ter po potrebi malo sladkorja
Serviranje
Omako postrezite h kuhanemu krompirju.
Nasvet
Če ražnjiče pečete na žar ponvi, je treba maščobo, ki se je nabrala v njej, preliti v drugo ponev ter na tej maščobi pripraviti omako, saj boste tako ohranili vse okuse iz ražnjičev.