Puranji hamburger

  • 15.06.2015
  • Enostavno
  • 4
  • 30 min

Pripravite ta neobičajno okusen hamburger s pisanimi dodatki, s praženim Podravkinim ajvarjem pa bo uživanje v jedi nepremagljivo.

Sestavine

  • 500 g mletega puranjega mesa
  • 2 žlički Vegete
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 1 jajce
  • sol
  • mleti črni poper Podravka
  • ščepec posušene bazilike Podravka
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g zelenega radiča
  • 4 bombete
  • 1 blagi praženi ajvar Podravka (350 g)

Priprava

  1. 1.
    Mletemu puranjemu mesu dodajte Vegeto, peteršilj, jajce, sol, poper in malo posušene bazilike, premešajte ter pustite stati.
  2. 2.
    Medtem na kolobarje narežite čebulo, rdečo in zeleno papriko ter natrgajte liste zelenega radiča. Iz mesa oblikujte pleskavice in jih popecite na segretem žaru ali v žar ponvi.
  3. 3.
    Bombete prerežite, na spodnjo stran namažite ajvar, razporedite kolobarje rdeče čebule, meso, zeleno in rdečo papriko ter na koncu dodajte zeleni radič.
  4. 4.
    Zgornjo polovico bombete prav tako namažite z ajvarjem in pokrijte spodnjo polovico.

Nasvet

Puranje meso in sveža zelenjava se bolje ujemata z blagim ajvarjem, če pa želite, lahko uporabite tudi pekočega