Priprava
-
1.
Čebulo narežite na ploščice. Korenje, peteršilj in zeleno narežite na palčke. Peteršilj nasekljajte. Puranjim bedrcem odstranite kožico, jih natrijte s soljo, sveže mletim poprom in muškatnim oreščkom.
-
2.
Olje segrejte in krače popecite z vseh strani, in to počasi, tako da dobijo lepo barvo.
-
3.
Narezano korenje, peteršilj, zeleno, čebulo in lovorjev list razporedite v ognjevarno posodo, nanje položite krače skupaj z oljem in materino dušico, peteršiljem in Vegeto. Zalijte z vinom in kisom ter posodo pokrijte s pokrovko ali prekrijte z aluminijasto folijo.
-
4.
Pecite v pečici segreti na 180°C približno eno uro. Po potrebi v času pečenja zalijte s še malo vina in vode.
-
5.
Pečenim kračam odstranite kosti in meso narežite na ploščke.
Serviranje
Pečene krače skupaj z zelenjavo in sokom od pečenja zložite na segret krožnik in poujte z naribanim hrenom. Kot prilogo postrezite kuhan krompir s peteršiljem.
Nasvet
To jed lahko pripravite tudi s piščančjimi kračami. V tem primeru bo čas priprave znantno krajši.
Majhna skrivnost
Če odstranite kožico s puranjih krač, bodo začimbe z aromo bolje prežele meso in meso se bo lažje speklo.