Polnjene rdeče košarice

  • 12.07.2013
  • Enostavno
  • 4
  • 35 min

Ljubezen na prvi grižljaj pri tej jedi ne bo presenečenje, saj je paradižnik, polnjen z mocarelo in tunino, vsekakor nekaj, česar do zdaj še niste poskusili.

Sestavine

  • 4 srednje veliki paradižniki (800 g)
  • 200 g mocarele
  • 3 mlade čebule
  • 1 pločevinka tuninega namaza Eva classic (95 g)
  • 1 pločevinka filetov tunine v rastlinskem olju Eva (115 g)
  • 50 g črnih oliv
  • 1 žlica milerama
  • Za postrežbo:
  • 4 žličke nastrganega parmezana
  • 2 žlici narezane bazilike

Priprava

  1. 1.
    Paradižnike operite, jim odrežite vrhove in jih izdolbite.
  2. 2.
    Mocarelo narežite na kocke, mlado čebulo na kolobarje, črne olive pa nasekljajte. Tunin namaz, mocarelo, čebulo, črne olive in tunino dobro zmešajte ter z zmesjo napolnite paradižnike.

Serviranje

Polnjen paradižnik posujte s parmezanom in okrasite z baziliko.

Nasvet

V nadev lahko dodate tudi malo limoninega soka.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 441 / 1.843 - -
Maščobe g 26,01 - -
Ogljikovi hidrati g 14,07 - -
Vlaknine g 2,77 - -
Beljakovine g 38,13 - -
Natrij g 1,73 0 0
Vitamin A μg 2.711,53 68 54
Vitamin C mg 40,95 55 46
Niacin (viamin B3) mg 16,56 118 83
Pantenonska kislina mg 1,09 16 16
Kalij mg 724,28 20 20
Kalcij mg 501,22 50 50
Fosfor mg 586,13 73 73

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)