Priprava
-
1.
Šarana operite in narežite na zrezke. Vsak zrezek posujte z Vegeto, popoprajte in nakapajte z limonovim sokom. Ribo marinirajte približno 15 minut.
-
2.
Čebulo sesekljajte, korenje pa naribajte. Na maslu popecite čebulo, dodajte korenje, malo soli, list lovorja, klinčke in dušite ter dodajajte vodo dokler se zelenjava ne zmehča, nato prepasirajte.
-
3.
Zrezke šarana dajte v naoljeno ognjevarno posodo, prelijte s pivom, vodo in pecite v segreti pečici na 180°C približno 30 minut. Pečene zrezke dajte na toplo mesto, sok pečene ribe pa precedite.
-
4.
Sladkor popecite do zlatorumene barve, dodajte kis, preostali sok pečene ribe, prepasirano zelenjavo in vse skupaj na kratko prekuhajte. Omako po potrebi dosolite in dodajte še malo vode.
Serviranje
Pečene zrezke šarana postrezite s pripravljeno omako, kuhanim krompirjem in zeleno solato ali solato iz rdečega zelja.
Nasvet
Marinirano ribo obložite z listi zelene – bo še bolj okusna.