Poletna piščančja solata

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 4
  • 35 min

Odlično solato s piščancem, koruzo in šampinjoni pripravite z Vegeta marinado s česnom ter uživajte v sveži kulinarični stvaritvi.

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi
  • 4 manjše rdeče paprike
  • 1 glavica zelene solate
  • 100 g šampinjonov
  • 150 g sladke koruze
  • 200 g paradižnika češnjevca
  • 1 Vegeta marinada s česnom
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica nasekljanega svežega peteršilja
  • poper
  • sol

Priprava

  1. 1.
    Piščančje prsi narežite na zrezke, jih prelijte z Vegeta marinado in pustite 30 minut, da se meso prepoji.
  2. 2.
    Zrezke na segretem žaru na vsaki strani pecite nekaj minut. Poleg mesa popecite tudi cele šampinjone.
  3. 3.
    Zelenjavo operite in posušite ter narežite na trakove. V skledo dajte češnjevec, na četrtine narezane pečene šampinjone, odcejeno koruzo in na trakove narezane piščančje zrezke.
  4. 4.
    Zmešajte olivno olje, poper, vinski kis, ščepec soli in nasekljan peteršilj. S prelivom prelijte solato in premešajte.

Nasvet

NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Piščančje prsi so odličen vir beljakovin. Pripravljene na žaru v kombinaciji z zelenjavo so lahko okusna solata za poletne dni.