Priprava
-
1.
Presejte moko, malo je pustite za izdelavo testa. Posolite in dajte v vdolbino v moki kvas, ki ste ga prej dobro zmešali s sladkorjem in toplo vodo.
-
2.
Pokrijte kvas z malo moke in pustite, da vzhaja 10 minut. Postopno vmešajte olje in jogurt ter dobro premešajte z električnim mešalnikom (7-8 minut), da se oblikuje v gladko srednje mehko testo.
-
3.
Testo pokrijte in pustite, da vzhaja na toplem mestu toliko, da podvoji volumen.
-
4.
Vzhajano testo dajte na rahlo pomokano desko. Razdelite na 8 delov, vsakega oblikujte in razvlecite v ovalno obliko debeline ½ cm.
-
5.
Zložite jih na malo namaščen pekač in vsakega premažite z nadevom, tako da pustite ob robu 1 cm čistega testa. Pecite v pečici na 200°C približno 10 minut, dokler pogača ne postane zlatorjave barve.
-
6.
Za nadev: jajca stepite skupaj z Vegeto ter prelijte grobo naribani sir. Dodajte nasekljani peteršilj in rahlo premešajte.
Serviranje
Pogačo s sirom postrezite vročo.
Nasvet
Tako majhna, domišljava jed pripravljena na hitro, lahko idealno služi za različne priložnosti in oblike druženja.
Majhna skrivnost
Posvetite pozornost debelini testa, da bodo pogače pri pečenju enakomerno pečene.
Opomba
To jed lahko tudi zamrznete
Zamrzovanje: Testo pripravite do 5. koraka recepta. Pecite ga na 180°C 6 minut. Ohladite testo, razporedite ga v vrečke in zamrznite.
Odmrzovanje: Testo vzemite iz vrečke in dajte na pekač, razporedite pripravljeni nadev in pecite na 200°C 7 minut.
Trajanje: 30 dni.