Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Nastavitve

Pita s sardinami in paradižnikom

  • 06.03.2018
  • Enostavno
  • 20 min

Pita s sardinami, paradižnikom in sesekljanim drobnjakom, postrezite in uživajte v ribicah na okusnem testu.

Sestavine

  • 2 Eva sardine v olju
  • 200 ml pretlačenega paradižnika Passata Podravka
  • 1 sveže listnato testo – LIST
  • 1 rumenjak
  • svež drobnjak

Priprava

  1. 1.
    Na pekač, obložen s papirjem za peko, položite listnato testo, robove namažite z rumenjakom, testo pa s pretlačenim paradižnikom.
  2. 2.
    Na paradižnik položite sardele in pito 10 – 15 minut pecite v pečici, ogreti na 200°C.

Serviranje

Malo ohladite, potresite s svežim drobnjakom in postrezite.

Nasvet

Na pito lahko pred peko dodate tudi svežo zelenjavo, npr. bučke, ki jih grobo nastrgate ali narežete na trakove. Nastrgane bučke pred polaganjem na pito dobro ocedite.