Priprava
-
1.
Moki dodajte kakav, sol, pecilni prašek in sladkor.
-
2.
Dodajte maslo in rumenjak ter zamesite testo.
-
3.
Testo za 20 minut postavite v hladilnik, nato pa ga razvaljajte na velikost modela za pite (Ø 26).
-
4.
S testom obložite model, da prekrijete robove, prepikajte ga z vilicami in pecite 15–20 minut na 180 °C.
-
5.
Pečeno testo pustite, da se ohladi.
-
Krema:
-
1.
Prašek za puding zmešajte s sladkorjem in 6 žlicami mleka.
-
2.
Preostalo mleko zavrite in vanj umešajte pripravljeni prašek za puding.
-
3.
Med stalnim mešanjem kuhajte nekaj minut, nato pa vroč puding enakomerno razporedite na testo za pito in pustite, da se ohladi.
-
4.
Prekuhanemu hladnemu mleku dodajte sladko smetano in prašek za kremo.
-
5.
Zmešajte z mešalnikom, da dobite penasto kremo.
-
6.
Kremo razporedite po ohlajenem pudingu in okrasite s svežimi borovnicami.
-
7.
Kolač pustite, da se ohladi.