Priprava
-
1.
Maslo malo raztopite, pomešajte z Vegeto Natur, sesekljanim peteršiljem, limoninim sokom, naribano limonino lupino in pustite stati na sobni temperaturi.
-
2.
Piščančje fileje narežite na zrezke, očiščeno in oprano zelenjavo pa skuhajte, odcedite in postavite na toplo.
-
3.
V ponvi na segretem olju popecite zrezke. Med pečenjem na vsako stran zrezka dajte žličko zeliščnega masla in pecite še 1-2 minuti.
-
4.
S preostalim maslom začinite toplo skuhano zelenjavo.
Serviranje
Spečene piščančje zrezke posipajte z mandlji in postrezite z zelenjavno prilogo in solato po želji.
Majhna skrivnost
Za pripravo te jedi lahko uporabite tudi spodnje in zgornje dele piščančjih krač. V tem primeru spodnje dele krač vzdolžno zarežite, zgornjim delom pa vzemite ven kosti. Tako se bo meso lažje in hitreje speklo na žaru ali v ponvi.