Priprava
-
1.
Piščanca narežite na kocke ter posujte z 2 žličkami Vegete in kajenskim poprom.
-
2.
Gorčico in med dobro premešajte in z njima premažite piščanca. Naj se meso marinira najmanj dve uri.
-
3.
Preostalo Vegeto kuhajte približno 5 minut v 300 ml vrele vode.
-
4.
Mariniranega piščanca popecite na vročem olju. Dodajte na kocke narezano zelenjavo in prelijte s 150 ml vode, v kateri se je kuhala Vegeta. Nadaljujte z dušenjem na zmernem ognju dokler se meso in zelenjava ne zmehčata.
-
5.
Vmešajte kuhane špagete, dodajte preostalo tekočino z Vegeto in sojino omako ter še enkrat sve dobro prekuhajte.
-
6.
Na koncu jed posujte z nasekljanim peteršiljem.
Serviranje
Piščanca z medom postrezite s paradižnikovo solato.
Nasvet
Piščanca z medom lahko pripravite tudi v pečici.