Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Nastavitve

Piščanec v koruzni moki

  • 07.04.2005
  • Enostavno
  • 6
  • 40 min

Pohanega piščanca imajo radi vsi! Iz tradicionalne medžimurske kuhinje pa prihaja ta enostaven recept za piščanca iz pečice, ki vam bo prihranil dolgočasno namakanje v jajca in drobtine. Koruzna moka bo bedrca naredila še posebaj hrustljava!

Sestavine

  • 1 kg piščančjega mesa za pohanje (bedrca, perutničke in belo meso)
  • 60 g koruzne moke
  • 1 žlica Vegete
  • 200 ml olja

Priprava

  1. 1.
    Koščke piščanca natrite z Vegeto, povaljajte v moko in dajte v ponev z vrelim oljem.
  2. 2.
    Pecite v pečici segreti na 200°C približno 30 minut.
  3. 3.
    Ko je napol pečeno, meso obrnite.

Serviranje

Postrezite s pečenim krompirjem in zeleno solato.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 497 / 2.077 - -
Maščobe g 29,21 - -
Ogljikovi hidrati g 7,69 - -
Vlaknine g 1,34 - -
Beljakovine g 48,36 - -
Natrij g 1,21 0 0
Vitamin A μg 148,56 4 3
Vitamin D μg 20,00 10 10
Vitamin E mg 13,05 59 59
Niacin (viamin B3) mg 19,71 141 99
Kalij mg 446,56 12 12
Fosfor mg 337,20 42 42
Magnezij mg 49,30 16 12

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)