Piščanec s kozjim sirom

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 50 min

Pečene piščančje zrezke s kozjim sirom in premazane z medom postrezite z odlično gorčico ter na žaru popečenimi šampinjoni.

Sestavine

  • 600 g piščančjega fileja
  • 50 g kozjega sira
  • 1 žlica žlica narezane mlade čebule (zelenega dela)
  • 1-2 žlici akacijevega medu
  • 2 rdeči papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 300 g šampinjonov
  • 1 žlica Vegete Grill Classic (30 g)
  • 4 žlice gorčice rustica

Priprava

  1. 1.
    Piščančje fileje narežite na zrezke in po potrebi malo potolcite. Kozji sir zmešajte z mlado čebulo. Vsak zrezek premažite z 1–2 žličkama kozjega sira, prepognite in spnite z zobotrebci.
  2. 2.
    Nadevane zrezke premažite z medom, posujte z Vegeto Grill Classic in položite na žar, ki ste ga predhodno premazali z oljem.
  3. 3.
    Na vsaki strani jih pecite 5–7 minut.
  4. 4.
    Paprike očistite in prerežite po dolžini. Šampinjone prav tako očistite in jih skupaj z belim delom mlade čebule ter paprikami popecite na žaru, kjer ste pekli meso.

Serviranje

Kot prilogo postrezite gorčico in zelenjavo z žara.

Nasvet

Za pripravo te jedi lahko uporabite tudi trdi kozji sir. V tem primeru ga za nadev naribajte. Preden boste zrezke premazali z medom, ga malo segrejte.