Priprava
-
1.
Maslo penasto zmešajte, dodajte nasekljani peteršilj in drobnjak, začinite s poprom in Vegeto. Dobro premešajte in tako pripravljeno maslo oblikujte v tanki valj. Zavijte v folijo in dajte v hladilnik, da se strdi.
-
2.
Piščančji file (4 zrezke) na rahlo potolcite, malo posolite in nakapljajte z limonovim sokom.
-
3.
Shlajeno maslo razrežite na štiri kose. Na vsak zrezek dajte po en kos masla in zvijte zrezke v obliko rulade.
-
4.
Povaljajte jih v moko, stepena jajca in drobtine ter dajte cvreti v vroče olje za 10 minut.
Serviranje
K pohanemu piščancu kot prilogo postrezite rizi-bizi ali pražen krompir.
Nasvet
Maslo, pripravljeno na ta način lahko uporabite kot dodatek k raznim pečenim zrezkom.
Majhna skrivnost
Da se vam meso ne bi odvijalo ali odpiralo, ga prej dobro stanjšajte s kuhinjskim tolkačem.