Piščančji zvitki

  • 24.06.2004
  • Enostavno
  • 4
  • 30 min

Ti pisani piščančji zvitki bodo dobrodošla osvežitev v ponudbi grill specialitet. Če zraven ponudite lepinje ali jih celo spečete sami, pa bo užitek še toliko večji. Zvitke dekorirajte z listi zelene solate.

Sestavine

  • 500 g piščančjega fileja
  • 200 g tenko narezane pancete
  • 2 žlici Vegete
  • Za postrežbo:
  • zelenjavna priloga
  • 4 lepinje

Priprava

  1. 1.
    Piščanca narežite na trakce dimenzij 8×2 cm, posujte jih z Vegeto ter pustite na hladnem mestu približno 30 minut.
  2. 2.
    Marinirane trakce piščanca ovijte s panceto in pritrdite z zobotrebci.
  3. 3.
    Na rešetke ali ploščo segretega žara dajte žičnato mrežo in pecite pripravljenega piščanca.

Serviranje

K piščančjim zvitkom postrezite popečeno lepinjo in zelenjavno prilogo.

Nasvet

Zvitke lahko nabodete na lesene palčke in jih pečete na običajen način.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 757 / 3.164 - -
Maščobe g 35,55 - -
Ogljikovi hidrati g 45,57 - -
Vlaknine g 3,22 - -
Beljakovine g 59,40 - -
Natrij g 14,47 1 1
Vitamin A μg 116,25 3 2
Vitamin D μg 21,00 11 11
Vitamin C mg 32,50 43 36
Niacin (viamin B3) mg 30,48 218 152
Kalij mg 2.721,25 74 74
Kalcij mg 142,91 14 14
Fosfor mg 493,70 62 62

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)