Piščančji fileji s sončničnimi semeni

  • 23.08.2004
  • Enostavno
  • 4
  • 30 min

Enostavna sestavina kot so sončnična semena bo piščancu podarila nov okus. Pripravite marinado in maso za paniranje in v 30 minutah boste pripravili izvrstno glavno jed. Kuhana zelenjava in zelena solata se bosta odlično podali s to kombinacijo.

Sestavine

  • 600 g piščančjih filejev
  • 2 žlički Vegete Natur
  • 2-3 žlice limoninega soka
  • Za paniranje:
  • 2-3 jajca
  • 80 g naribanega parmezana
  • 50 g sončničnih semen
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
  • 1 žlička Vegete Natur
  • 2-3 žlice ostre moke
  • olje za pečenje

Priprava

  1. 1.
    Piščančje fileje narežite na zrezke, natrite jih z Vegeto Natur in pokapljajte z limoninim sokom.
  2. 2.
    Tako pripravljene piščančje fileje marinirajte okrog 30 minut.
  3. 3.
    Jajca umešajte, dodajte parmezan, sončnična semena, peteršilj, limonino lupinico in Vegeto Natur.
  4. 4.
    Marinirane fileje povaljajte najprej v moko, nato jih namočite v pripravljeno maso za paniranje, potem pa popecite na segretem olju, z vsake strani okrog 5 minut.
  5. 5.
    Pečene fileje postavite na papirnati prtiček, da vpije odvečno maščobo.

Serviranje

Postrezite s kuhanim rižem Bali, ki ste mu dodali grah, koruzo in korenček, narezan na kocke.

Nasvet

Namesto sončničnih semen, lahko v maso za paniranje zmešate vam priljubljene semenke.

Hranilne in energijske vrednosti

Hranilne in energijske vrednosti so izračunane na porcijo (za eno osebo). Pri sladicah so vrednosti izračunane na 100 g.

Hranilo Merska enota Količina Ž GDA (%) M GDA (%)
Energijska vrednost kcal / kJ 473 / 1.977 - -
Maščobe g 22,12 - -
Ogljikovi hidrati g 9,15 - -
Vlaknine g 1,60 - -
Beljakovine g 57,19 - -
Natrij g 2,94 0 0
Vitamin A μg 473,36 12 9
Vitamin D μg 43,10 22 22
Vitamin E mg 10,82 49 49
Niacin (viamin B3) mg 28,18 201 141
Kalij mg 533,48 14 14
Kalcij mg 331,43 33 33
Fosfor mg 649,39 81 81

* GDA = dnevna orientacijska vrednost za ženske na osnovi 2000 kcal dnevno in za moške na osnovi 2900 kcal dnevno v starosti med 25. in 50. letom. (Vir: DRI poročila - Makroživila, elementi, vitamini, www.nap.edu; Genesis R&D Podravka d.d.)