Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Nastavitve

Piščančje meso na žaru

  • 15.06.2015
  • Srednje
  • 4
  • 40 min

Nabodala s koščki piščančjega mesa in zelenjave z okusom Mediterana bodo vnesla veselje v pripravo žara, dišeče začimbe pa vas bodo osvojile z nežnim vabilom na okusen prigrizek.

Sestavine

  • 600 g piščančjega fileja
  • 8 večjih vejic rožmarina
  • 300 g bučk
  • 300 g jajčevcev
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 žlica Vegete Natur Mediteran
  • 1 bio pasiran paradižnik Podravka (400 g)
  • 70 ml prošeka
  • 30 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 10 listov žajblja
  • Sol
  • Mleti črni poper Maestro

Priprava

  1. 1.
    Piščančje meso narežite na kocke, na približno enake koščke narežite tudi papriko, bučke in jajčevce.
  2. 2.
    Dvema tretjinama vejic rožmarina potrgajte listke in nanje po vrsti nabadajte kocke piščančjega mesa, paprike, bučk in jajčevcev.
  3. 3.
    Tako pripravljene ražnjiče posujte z Vegeto Natur žar ter jih specite na žaru. Na olivnem olju na hitro prepražite liste žajblja, dodajte pasirani paradižnik, prošek, sol in poper.
  4. 4.
    Dušite na majhnem ognju, da se količina omake zmanjša.
  5. 5.
    Da boste omako barvno poživili, na koncu vanjo dodajte še nekaj svežih listov žajblja in jo postrezite kot podlago za ražnjiče.

Nasvet

Za te ražnjiče je zaželeno uporabiti belo meso, kar pomeni, da lahko uporabite tudi puranje meso. Če uporabite puranje meso, ga narežite na kocke, začinite in prelijte z olivnim oljem ter pustite stati nekaj ur. Tako bo meso po peki ostalo sočno. Namesto popečenega žajblja lahko dodate omaki tudi malo posušene bazilike.