Priprava
-
1.
Piščančje meso narežite na kocke, na približno enake koščke narežite tudi papriko, bučke in jajčevce.
-
2.
Dvema tretjinama vejic rožmarina potrgajte listke in nanje po vrsti nabadajte kocke piščančjega mesa, paprike, bučk in jajčevcev.
-
3.
Tako pripravljene ražnjiče posujte z Vegeto Natur žar ter jih specite na žaru. Na olivnem olju na hitro prepražite liste žajblja, dodajte pasirani paradižnik, prošek, sol in poper.
-
4.
Dušite na majhnem ognju, da se količina omake zmanjša.
-
5.
Da boste omako barvno poživili, na koncu vanjo dodajte še nekaj svežih listov žajblja in jo postrezite kot podlago za ražnjiče.
Nasvet
Za te ražnjiče je zaželeno uporabiti belo meso, kar pomeni, da lahko uporabite tudi puranje meso. Če uporabite puranje meso, ga narežite na kocke, začinite in prelijte z olivnim oljem ter pustite stati nekaj ur. Tako bo meso po peki ostalo sočno. Namesto popečenega žajblja lahko dodate omaki tudi malo posušene bazilike.