Piščančje meso na žaru

  • 15.06.2015
  • Srednje
  • 4
  • 40 min

Nabodala s koščki piščančjega mesa in zelenjave z okusom Mediterana bodo vnesla veselje v pripravo žara, dišeče začimbe pa vas bodo osvojile z nežnim vabilom na okusen prigrizek.

Sestavine

  • 600 g piščančjega fileja
  • 8 večjih vejic rožmarina
  • 300 g bučk
  • 300 g jajčevcev
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 žlica Vegete Mediteran
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (390 g)
  • 70 ml prošeka
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 10 listov žajblja
  • Sol
  • Mleti črni poper

Priprava

  1. 1.
    Piščančje meso narežite na kocke, na približno enake koščke tudi papriko, bučke in jajčevce.
  2. 2.
    Dve tretjini vejice rožmarina očistite listov in nanjo po vrsti nabadajte kocke piščančjega mesa, paprike, bučk in jajčevcev. Tako pripravljene ražnjiče posujte z Vegeto Mediteran ter jih specite na žaru.
  3. 3.
    Na oljčnem olju na kratko prepražite liste žajblja, dodajte narezan paradižnik, prošek, sol in poper.
  4. 4.
    Dušite na majhnem ognju, da se omaka zreducira. Da bi barvno poživili omako, na koncu vanjo dodajte še nekaj svežih listov žajblja in jo postrezite kot podlago za ražnjiče.

Nasvet

Za te ražnjiče je najbolje uporabiti belo meso, kar pomeni, da lahko uporabite tudi puranje meso. Če uporabite puranje meso, ga narežite na kocke, začinite in prelijte z oljčnim oljem ter pustite stati nekaj ur. Tako bo meso po peki ostalo sočno. Namesto žajblja lahko omaki dodate tudi malo posušene bazilike.