Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing
Nastavitve

Piščančja pogača

  • 18.06.2010
  • 3
  • 50 min

Ste že kdaj pripravljali piščančjo pogačo? Poskusite Ninin recept!

Sestavine

  • Testo:
  • 70 g moke iz celega pšeničnega zrna
  • 30 g navadne moke
  • 50 g masla
  • malo pecilnega praška
  • sol
  • malo vode (nekaj žlic)
  • Nadev:
  • 2 jajci
  • 1/2 kisle smetane
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • polovico piščančjih prsi
  • 3 paradižnike
  • 1 rdečo papriko
  • mlado čebulo
  • česen
  • 1 mocarelo
  • Vegeta Natur
  • sol
  • poper
  • bazilika
  • origno

Priprava

  1. 1.
    Sestavine za testo omesimo, pokrijemo s folijo in damo v hladilnik za 30 min.
  2. 2.
    Piščančje prsi narežemo na majhne trakce, jih začinimo z Vegeto Natur in ostalimi začimbami.
  3. 3.
    Narežemo mlado čebulo, papriko, česen in v ponvi prepražimo skupaj s piščančjimi trakci.
  4. 4.
    Testo razvaljamo in ga položimo v glinen pekač (31×20).
  5. 5.
    Naredimo 1, 5 cm roba. Jajca razžvrkjamo, dodamo kislo smetano, smetano za kuhanje in ohlajeno meso z zelenjavo. To dobro premešamo, po potrebi še začinimo z Vegeto Natur in vlijemo na testo.
  6. 6.
    Na vrh položimo na kolobarje narezan paradižnik in mocarelo.
  7. 7.
    Pečemo pri 180 stopinj celzija 30 – 35 min.
  8. 8.
    Pečeno pokrijemo in pustimo 10 – 15 min, da se malo ohladi, nato postrežemo.