Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketing

Nastavitve

Perutničke z medom in zelenjavo iz voka

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 4
  • 60 min

Priprava jedi v voku je podobna pripravi čarobnih jedi, saj se okus piščanca, medu in mlade čebule združijo v nepozaben užitek.

Sestavine

  • 800 g piščančjih perutničk
  • 2 žlici medu
  • 1 Vegeta univerzalna marinada
  • 2 korenčka
  • 2 večji mladi čebuli
  • 1 bučka
  • 2 žlici olja

Priprava

  1. 1.
    Perutničke prelijte z Vegeta marinado in pustite nekaj ur, da se marinirajo. Na žaru jih pecite 10–12 minut, medtem jih večkrat obrnite. Malo pred koncem peke perutničke premažite s stopljenim medom in na hitro zapecite.
  2. 2.
    Zelenjavo narežite na enako velike palčke. V vroči ponvi, ki ste ji dodali malo olja, jo sotirajte približno 2 minuti. Tako bo zelenjava ostala hrustljava, hranilne snovi pa se bodo ohranile.

Nasvet

NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Perutničke za žar pri hrustancu zarežite z nožem in razširite, da se bodo enakomerno spekle in dobile hrustljavo skorjo.