Perutničke na žaru s sezamom in jogurtovo omako

  • 21.05.2015
  • Srednje
  • 4
  • 30 min

Piščančje meso, prekrito s privlačnim sezamom in čilijem, bo odlično dopolnila worcesterska omaka z malo gorčice.

Sestavine

  • 800 g piščančjih perutničk
  • 30 g sezamovih semen
  • 1 Vegeta marinada s pivom
  • 1 tekoči jogurt
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlička worcesterske omake
  • 1 čili

Priprava

  1. 1.
    Perutničke prelijte z Vegeta marinado in postavite za 30 minut v hladilnik (za boljši okus pustite čez noč). Nato jih specite na vročem žaru, da dobijo lepo hrustljavo skorjico. Pečene perutničke posujte s sezamovimi semeni.
  2. 2.
    Za omako tekočemu jogurtu dodajte žlico gorčice, žličko worcesterske omake in nasekljan čili ter vse skupaj zmešajte.

Nasvet

NASVET ZA PEKO NA ŽARU: Tik preden so perutničke pečene, jih premažite s stopljenim maslom, da dobijo še bolj hrustljavo skorjo.