Priprava
-
1.
Meso narežite na palčke, čebulo na tanke lističe, očiščeno papriko na manjše koščke, paradižnik, ki ste mu predhodno odstranili kožo, pa na kocke.
-
2.
Na segretem olju podušite čebulo do svetlo rumene barve. Zmanjšajte temperaturo, dodajte mleto papriko in takoj premešajte.
-
3.
Nato dodajte meso, popecite ga, dodajte nasekljano pekočo papriko in vse posujte z Vegeto. Zalijte z malo vode in pokrito dušite. Občano premešajte, vodo dodajajte po potrebi in vedno v majhnih količinah.
-
4.
Ko se meso napol zmehča, vmešajte papriko in paradižnik, na koncu lahko po želji dodate žlico moke, ki ste jo raztopili v malo vode. Vse skupaj še na kratko podušite.
Serviranje
Kot prilogo lahko k tej jedi postrežete originalne madžarske galuške trgance ali široke rezance.
Nasvet
V zimskem času lahko namesto sveže paprike jedi dodate konzervirano kislo papriko.
Majhna skrivnost
Skrivnost perkelta je v dušenju s postopnim dodajanjem malih količin vode, da bi na koncu dobili ne preobilno in redko omako.
Opomba
To jed lahko tudi zamrznete
Zamrzovanje. Jed ohladite in razdelite v vrečke, glede na količino, ki ste jo pripravili, zapakirajte in zamrznite.
Odmrzovanje: Pustite, da se jed odmrzne najprej v hladilniku, nato jo v posodi z malo vode segrevajte na zmerni temperaturi.
Trajanje: 60 do 90 dni.