Pečena rebra z javorovim sirupom

  • 20.04.2016
  • Enostavno
  • 4
  • 60 min

Uporabite javorov sirup in za današnje kosilo ustvarite zanimivo jed s sočnimi rebri, tribarvnim rižem ter marinado za žar Vegeta.

Sestavine

  • 1,2 kg svinjskih reber
  • 1 tekoča marinada Vegeta Grill BBQ (100 g)
  • 2 žlici olja
  • 50 ml javorovega sirupa
  • Priloga:
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 žlice olja
  • 2 stroka česna
  • sol
  • črni mleti poper Podravka
  • 250 g tribarvnega riža Podravka

Priprava

  1. 1.
    Rebra narežite na manjše koščke. Prelijte jih z marinado in pustite marinirati.
  2. 2.
    Marinirana rebra razporedite v naoljen pekač in pecite približno 30 minut na 180 °C. Nato jih prelijte z javorovim sirupom in pecite še 20 minut, da se zmehčajo.
  3. 3.
    Papriko narežite na koščke in popecite v ponvi na malo olja. Dodajte nasekljan česen, sol in poper.
  4. 4.
    Riž skuhajte v slani vodi, odcedite, dodajte papriko s česnom in počasi premešajte.

Serviranje

K pečenim rebrom postrezite riž.

Nasvet

Rebra morajo biti tanka in ne preveč mastna. Tako bo večja površina reber pred pečenjem prelita z marinado, meso pa bo tudi bolje vsrkalo sokove in marinado. Meso bo zelo sočno in aromatično.