Priprava
-
1.
Dele piščanca enega za drugim dobro popecite na olju, nato jih položite v ognjevarno posodo.
-
2.
Stopljeno maslo zmešajte z limonovim sokom, vodo, soljo in Vegeto ter to mešanico prelijte po pripravljenih piščančjih kosih.
-
3.
Zeleno in korenje olupite in narežite na kocke, por in steblo zelene pa na kolobarje ter razporedite med dele piščanca. Pokrijte in pecite v pečici segreti na 200°C približno eno uro.
-
4.
Medtem pripravite omako. Na stopljenem maslu kratko popecite moko. Dodajte 200 ml kokosovega mleka, sol in poper ter kuhajte na zmernem ognju med neprestanim mešanjem dokler se ne zgosti.
-
5.
V preostalo kokosovo mleko vmešajte sladkor, gorčico in kis ter mešajte dokler se malo ne zgosti.
-
6.
Obe mešanici zmešajte, da dobite kompaktno omako.
Serviranje
Pečeno piščančje meso z zelenjavo vzemite iz pečice, prelijte z omako ter postrezite s kuhanim rižem.
Nasvet
Omako lahko postrežete tudi posebej.