Priprava
-
1.
V ponvi na segretem olju na kratko popecite nasekljano čebulo.
-
2.
Dodajte mleto meso, dobro ga popecite, vmešajte rdečo papriko in nadaljujte z dušenjem ter zalivajte z vodo po potrebi.
-
3.
Napol zmehčanemu mesu dodajte papriko in olupljen paradižnik (vse narezano na kocke), sesekljani česen, malo soli in Vegeto.
-
4.
Na koncu vmešajte moko, ki ste jo raztopili z dvema žlicama kisle smetane, na kratko pokuhajte in malo ohladite.
-
5.
Tako pripravljen nadev nadevajte v vroče palačinke in jih zvijte v obliko blazinic ali na kak drug način.
-
6.
V isti ponvi segrejte sladko smetano in preostalo kislo smetano ter del mešanice zlijte v ognjevarno posodo. Povrh zložite pripravljene palačinke in prelijte s preostalo smetano. Dajte v vročo pečico, da se na kratko zapečejo.
Serviranje
Palačinke z mesom okrasite po želji z narezano papriko in postezite vroče.
Nasvet
Tako pripravljene palačinke lahko panirate in cvrete v olju ter postrežete s kislo smetano.
Majhna skrivnost
Z dodatkom moke in smetane v mesni nadev boste dobili kompaktnejšo maso in dodatno aromo.